2010-02-28

Dax för träning!


Hallå änna!


Idag ska jag träna på Sportlife, det blir mycket benpress!

Sista dagen innan intensivträningen på Move & Walk börjar..PETÖ metoden (konduktiv pedagogik)


Bild från: www.movewalk.se


Där ska jag träna 4 timmar varje dag i en månad nu.
Man tränar hela kroppen, många övningar på mattan, man tränar på att sitta, stå, gå.

det är riktigt jobbigt....men det ger resultat!
Att få chansen att träna på Move & Walk betyder otroligt mycket för mig. Jag tror att jag tränat där nu varje år, i 5 år tror jag. Det känns alltid skönt att börja träna där!

Det kommer bli en del bloggande om det den närmsta tiden kan jag säga!

www.movewalk.se

Nu e det dax för att köra ett pass nere på gymmet!

Ha det gött!
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-25

Ledig!

Hej på er


Idag har jag mest slappat och funderat, sovit länge!
sen åkte jag iväg och tränade, körde benpress, det är riktigt jobbigt, men den ger så otroligt mycket

Jag har ju problem med att sträcka ut mina ben, jag kan få ut dom rakt, men då gör det ont, riktigt ont...
Det är hamstrings-muskeln som är för kort, men destu mer man jobbar med att räta ut knäna destu längre blir muskeln o det bidrar ju också till att det gör mindre ont. Sedan ungefär år 2001 så blev jag mer o mer sittades i rullstol, så mycket därför har jag problem med det.  + spasticitet (ökad spänning/kraft) Sjukgymnaster har töjt och stretschat ut, det har ju gett resultat men det har gått upp och ner, det har aldrig varit bra konstant utan det har bara blivit bra i just den stunden, för de stunder som man har sjukgymnastik, räcker inte, vi behöver det konstant och ofta ofta!

I augusti 2009 skaffade jag mig ett grymkort på Sportlife Äntligen! Det tog sin tid! Ni som sitter i stol vet säkert hur det är...att allt ska stämma, med hiss, utrymme, tillgängligheten o allt sånt måste klaffa, jag letade länge efter ett bra ställe att kunna gymma på, som skulle passa mig och mina träningsbehov o äntligen hittade jag ett!
 
Började att köra mycket benpress eftersom jag bestämde mig för koncentrera mig först och främst på benen, att de ska bli starka, för de är inte kassa, det finns liv i dom, Jag kan bli mycket mycket starkare, det är inte kört!
Redan efter de första gångerna som jag kört benpressen så kom jag hem då morsan stretshade ut mina ben...och hör och häpna, det gjorde inte ont! Jag blev så paff....ni vet hur det är när man ska göra något som man vet gör ont, så förbereder man sig...haha en häftig känsla att inte känna särskilt mycket o pllötsligt också se benet bli fortare rakare! Det var längesen! Cool känsla det där! 
Benpressen är guld!

En annan grej är ju också att när jag legat på rygg förut, helt rakt så har ju inte benen varit helt raka, det har alltid varit ett mellanrum mellan knävecket o golvet eller soffan, eller vad jag nu legat på för underlag! Cooolt att känna knävecket lixom försiktigt tucsha o nudda liggytan! eller när jag legat på mage, har alltid tårna varit i luften, om jag slappnar av nu så känner jag tårna sakterligen nudda golvet/sängen osv......

TACK BENPRESS!

Ja, det var lite träning det!

Igår fick vi ju reda på att skolan stängdes pga rasrisk..+ att vi skulle gå in på hemsidan för att kolla när  snöröjningen var klar. De sa att vi är lediga på onsdag (då snöröjningen skulle äga rum) o på torsdagen skulle vi komma tebax men när jag kollade på hemsidan stod det att vi börjar på måndag! Fan va göttans rabarber asså! Det var en kort vecka detta!     

Theodor

Theo när han va liten!




Lilla Lillen!

Ha det så gött alla!
Skriver mer om vad som händer imorgon! Får se vad som sker, man vet aldrig!

Kramar!

Postat i Allmänt | Comment (2) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-24

Bio ikväll!

Har varit och sett Snabba Cash ikväll med Pontus, den var riktigt bra! spännande, hemsk...
Tidigare idag satt vi och drack kaffe och snackade om hur lång filmen var, han sa att den skulle vara 2 och 45.
Så då skulle den vara slut 00:15, så vi beställde taxi hem 00:30.

Plötsligt tog filmen slut 23:30, Vaaa faaan! lixom, redan slut??
Sen visade det sig att den va 2 h o 4 min nått sånt, så vi ändrade våra taxi hehe

Tokigt det kan bli hihih men det var en fin kväll o en  grymt bra film!!

Tack för en trevlig kväll Pontus! 

 

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-23

Rasrisk mitt i kaffet...

Hallå alla!

Hur e det med er?
Fint hoppas jag!

Idag har jag haft Arbetsmiljö & säkerhet, inte så kul lektion, men dock ej så ansträngande, det är skönt iallafall.
Vår lärare e kul så det är lugnt, haha!

Sen hade jag projektarbetestid, kändes ok, mkt att göra men det kommer att gå fint =)
Senare va det lunch, det va la sådär, men det gick ju ner iallafall =)

Handlade lite på ICA inför bion ikväll =)

Sen va d kaffedax med Pontus på Donken, latte aom vanligt...Kaffe latte på donken är fina grejer det. Vi snackade lite.
Den stunden e go när man sitter där o dricker kaffe med en gammal vän man kännt sen många år tebax, ibland blir det att man inte säger så mycket, då vet man det....det behövs inte alltid ord, bara tystnad, medans mc-donalds radiokanal ljuder ut de gamla vanliga dängorna =) Ibland pratar man, så vet man det också. Livet..

Idag hände nått märkligt kan man säga...
Medans jag o Pontus drack kaffe o snackade såg jag några elever, vänner,  som kom in genom entrén i ang.centrum. Min första tanke var att några elever säkert hade lektion o skulle kanske till en affär och undersöka något för en skoluppgift, tillslut ser jag typ ALLA komma dit....vetefan va det var...
sen kom Stefan o berättade att de har stängt skolan pga rasrisk o att vi e lediga imon...haha, det var oväntat...tänkte inte alls på att vi skulle behöva utrymma hela skolan pga de rasrisk som händer runt omkring just nu, hade inte hört nån risk om det för oss...därför kändes det lite skumt..haha, men det är ju gött att få va ledig imon, dock missar man ju mattestugan, vilket är synd, men men thats life..


Ikväll blir det iaf bio med Pontus, ska bli kul!
 
Bild från bio.nu

Snabba cash ska vi se.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramar!

Ewe

Postat i Allmänt | Comment (1) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-21

Sportlov, snö och städning

Hallå!

Nu e sportlovet typ snart slut, det har varit göt med ledighet, det är alltis behövligt =D
Jag har inte gjort mycket, mest bara slappat o latat mig, skönt att varva ner o slappna av, det är ju fullt upp i skolan!

Igår städade jag, morsan o brorsan våran lägenhet, rensade ut allt, göttans var det! Så lite trött är man idag!

Denna snön gör mig galen asså...när ska den ta slut?? Man kan ju inte ens gå ut o köra stolen, man fastnar bara, inge kul asså, nu vill jag ha sommar! Det vore nåt!

Ikväll ska jag förbereda lite grejer inför morgondagen, då det är psykologi, matematik och projektarebetesrepetition, o inför repet måste jag skriva ut alla texter o idéer eftersom det kommer en regissör imon som ska hjälpa till, känns spännande, har kännt ett tag att projektet har stannat av lite, men nu ska det sättas fart igen, det går ju upp o ner liksom, u know!
men har man viljan så går det fanimej!

Matematik har jag imon med ju! Det är gött, jag tycker det är kul, intressant, spännande o inspirerande, riktigt kul
Matte e bra!

Gjorde räta linjer i graphmatica, sen gorde jag det svartvitt, hade inget å göra hehe, tyckte det blev snyggt!

På lovet gjorde jag en del räta linjer i Graphmatica! sen gjorde det svartvitt, hade inget å göra hehe, tyckte det blev riktigt snyggt!

Theo

Här e min lilla älskling Theo! Blir 1 år i mars!! <333




Ha det så gött!

/Ewe

 
Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-17

Hej på er!

Hej på er!

Välkommen till min blogg!

Här kan ni läsa om lite allt möjligt, jag skriver om allt mellan himmel o jord. Läs gärna och kommentera, då jag riktigt glad!!! =)
Har haft blogg sen innan men aldrig orkat skriva men nu jävlar blir det full fart!

Så vem fan e jag?

Jo

Jag heter Evelina men kallas Ewe, är 20 år å bor i Göteborg. Jag pluggar sista året på Angeredsgymnasiet där jag läser teater på estetiska programmet. Skoj är det!
Älskar att stå på scen o beröra människor på det sättet, det är magiskt! Just nu är det fullt upp med mitt egna projektarbete som ska bli en monolog, kul!

Å vad gör jag på fritiden då?
Inte mycket egentligen, försöker mest slappa och ta det lugnt eftersom det är fullt upp i skolan, men det blir att man umgås mycket med familjen o så sitter man ju mycket framför datorn å facebookar b.l.a man e ju typ beroende...haha!

Som sagt i denna blogg kommer typ allt å hända, finns d nått du/ni vill att jag ska skriva om eller berätta om så kommentera på nått utav inläggen!

Just det, det har jag ju glömt o berätta,
När jag föddes fick jag en lätt CP-skada som drabbar benen så jag kan inte gå, därför sitter jag i rullstol! =)  Tycker d e intressant med frågor inom funktionsnedsättning å så, det blir väl en del om sånt här på bloggen med, alltid kul å sprida sina erfarenheter o ta emot andras =)

Har föreläst litegrann om min funktionsnedsättning, det tycker jag e superkul o det är något jag verkligen vill ta upp igen.

Jag e en glad, social människa som ser posivit på livet! 

Om ni undrar något e det bara å kommentera!

Vi hörs

Ha det göttans!

Ewe 
Postat i Allmänt | Comment (3) kommentarer Trackbacks ()

2010-02-16

Välkommen till min nya blogg!

Postat i Allmänt | Comment (0) kommentarer Trackbacks ()

Kategorier

5 Senaste posterna

Länkar

Arkiverat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut odio. Nam sed est. Nam a risus et est iaculis adipiscing. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Integer ut justo. In tincidunt viverra nisl. Donec dictum malesuada magna. Curabitur id nibh auctor tellus adipiscing pharetra. Fusce vel justo non orci semper feugiat. Cras eu leo at purus ultrices tristique.